| Autor |
Wiadomość |
jedrzej
Gość
|
Wysłany:
Poniedziałek 19 Kwietnia 2004 21:11 |
|
sorka że dopisuje sie na krzywy ryj
MyIE nie jest ani krztę bezpieczniejsze od IE, bo bazuje na jego silniku i tak samo można MyIE zmusić do ściągania syfu! |
|
|
|
|
|
Imperator
Administrator

Ostatnio: 29 Sie 2010
Pochwał: 20
Tematy: 40
Miasto: Warszawa
|
Wysłany:
Poniedziałek 19 Kwietnia 2004 21:16 |
|
| jedrzej napisał: |
MyIE nie jest ani krztę bezpieczniejsze od IE, bo bazuje na jego silniku i tak samo można MyIE zmusić do ściągania syfu! |
Nie ma problemu - temat dla wszystkich.
Odnośnie silnika MyIE napisałem o nim " nie bazuje do końca na silniku IE (ma poprawione jego błędy, co zwiększa bezpieczeństwo)". Każdą przegladarke da sie doprowadzic do sciagania syfu... Ja korzystam z MyIE2 i nic nie złapałem od długiego czasu. |
|
|
pawel
Power User

Ostatnio: 09 Wrz 2010
Pochwał: 156
Tematy: 36
Miasto: pod Wrocławiem
|
Wysłany:
Poniedziałek 19 Kwietnia 2004 21:23 |
|
MyIE2 rulezz
Tylko cos zauwazylem, ze co wydadzą nową wersje, to ta naprawi błędy poprzedniej ale stworzy wlasne . Wlasciwie to zdarzalo sie, ze juz mieli pewien element sprawnie dzialający, a tu w nowej wersji sie psulo i do tej pory nie jest poprawione .
Np. irytujaca sklonnosc do podwieszania sie tego progsa w momencie, gdy ma wyskoczyc jakies okienko z zgodą na instalacje jakiegos dodatku do IE - czasem i kilkanascie sekund to trwa, nim pojawienie sie tego okienka przywroci kontrole nad programem.
Rowniez stronki, ktore uporczywie kontynuują swoje ladowanie, mimo wielokrotnego naciskania przycisku "zatrzymaj"/"stop".
W kilku miejscach tez nie mogą sie zdecydowac co uzyc - np. pasek postepu ladowania strony (ten na pasku stanu, nie na zakladce z nazwą strony) - raz jest taki "plynny" (jak w pre-XP), a raz podzielony na kwadraciki (jak w XP z Luną). Nie ukrywam ze (moim skromnym zdaniem), t epierwsze rozwiązanie jest lepsze.
Ale POZA TYM, to jest MyIE2 jest swietny
PS. Ta "ksiega skarg i zażalen" odnosi sie do aktualnej versji: 0.9.26.33 z 16.IV. |
|
|
Gość
|
Wysłany:
Poniedziałek 26 Kwietnia 2004 18:21 |
|
| Imperator napisał: |
| jedrzej napisał: |
Nie ma problemu - temat dla wszystkich.
Odnośnie silnika MyIE napisałem o nim " nie bazuje do końca na silniku IE (ma poprawione jego błędy, co zwiększa bezpieczeństwo)". Każdą przegladarke da sie doprowadzic do sciagania syfu... Ja korzystam z MyIE2 i nic nie złapałem od długiego czasu. |
taaaaaaak - jesteś pewien? a w jaki sposób mógłby zostać on naprawiony? i to nieprawda że każdą przeglądarkę można zmusić do ściągnięcia syfu...
poza tym, bardzo głośna była historia, że MyIE niwelowało wpływ którejś poprawki M$ - prawdopodobnie tej z url spoofem.
myie2 może korzystać z gecko - wiem. bezpieczeństwo wzrasta diametralnie. ale podobno się okropnie sypie wtedy... |
|
|
|
|
|
Nicram

Ostatnio: 07 Mar 2010
Pochwał: 2
Tematy: 18
Miasto: Zgorzelec
|
Wysłany:
Poniedziałek 26 Kwietnia 2004 20:00 |
|
Ja uzywam K-Meleona wiec nic nie zaznacze Pominieto duzo fajnych przegladarek  |
_________________ Marcin "Nicram" Wilk
IRC:#ng/nicram (IRCNet)
NEVER EXPRESS TO THE WORLD WHAT YOU CAN DO, SHOW TO THE WORLD BY DOING IT. |
|
|
|
|
PudeL
Ostatnio: 05 Sty 2008
Tematy: 9
Miasto: LUBLIN
|
Wysłany:
Poniedziałek 26 Kwietnia 2004 21:28 |
|
Avanat Rulezzzz ) Chociaz Mozzilla tez jest good ) |
|
|
|
|
|
Tarkus
Ostatnio: 19 Lut 2006
Tematy: 2
|
Wysłany:
Piątek 17 Września 2004 22:21 |
|
Mozilla jeszcze od wersji 1.1. Chyba się przywiązałem  |
|
|
|
|
|
mleko
Ostatnio: 13 Kwi 2008
Tematy: 4
|
Wysłany:
Sobota 25 Września 2004 14:38 |
|
hehe opera oczywiscie rządzi  |
|
|
|
|
|
flywin

Ostatnio: 15 Lip 2008
Tematy: 77
Miasto: Lublin
|
Wysłany:
Sobota 25 Września 2004 14:56 |
|
|
|
pit

Ostatnio: 19 Sty 2010
Pochwał: 1
Tematy: 35
Miasto: 404 not found
|
Wysłany:
Sobota 25 Września 2004 15:56 |
|
Od poczatku korzystam z IE i nigdy nie nazwalem jej syfem. Zwlaszcza teraz po aktualizacji z SP2. |
|
|
|
|
|
pit

Ostatnio: 19 Sty 2010
Pochwał: 1
Tematy: 35
Miasto: 404 not found
|
Wysłany:
Sobota 25 Września 2004 16:02 |
|
| Supaplex napisał: |
Zagłosowałem na czystego IE, bo na takim pracuje od prawie 10lat w internecie. W sumie kiedyś tam próbowałem używać czegoś innego, ale wkurzało mnie to, że miało to w mojej głowei status jakiegoś innego, dodatkowego programu, który śmiecał dysk. IE został więc moją przeglądarką z przymusowego wyboru, ale po przeczytaniu w/w fragmentu forum zastanowiłem się chwile i w tym momencie pisze posta z Mozilli FireFox 0.8 - zobaczymy czy coś z tego będzie
(sorry - nie chciałem jako gość pisać...) |
Nie sposob sie nie zgodzic - i dodatkowo - nigdy nie mialem problemu z podszywajacymi sie stronami, nie mam antyvirusa, jedynie firewalla wiec gadanie niektorych jaki to IE jest dziurawy jest wyssane z palca. To nie jest kwestia systemu, przegladarki ale wylacznie UZYTKOWNIKA. Na dobra sprawe moge nawet firewalla wylaczyc, ale nie korzystam z konta administratora. Czysty IE chodzi jak dla mnie najszybciej, nie czekam na uruchomienie sie programu, nie uzyskuje dodatkowych dll w katalogach. I wylacznie czysty IE. Reszta - jak juz pisalem - to kwestia osoby, ktora siedzi przed komputerem. |
|
|
|
|
|
Corolio
Gość
|
Wysłany:
Sobota 25 Września 2004 16:09 |
|
Przedewszystkim opera, czasem mozilla a jak to nie pomaga to czysty ie
żal mi ludzi którzy używają ie, no bo cóż można powiedzieć o ludziach którzy opanowali 3 czy 4 przyciski - to nawet nie jest straszne to poprostu jest jest żałosne. |
|
|
|
|
|
|
|