Forum Windows eXPerience  
 Vortal  •  Regulamin  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Ranking PC  •  Grupy  •  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj
 Z jakiej przeglądarki korzystasz??? Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość

jedrzej
Gość

PostWysłany: Poniedziałek 19 Kwietnia 2004 21:11 Odpowiedz z cytatem Powrót do góry

sorka że dopisuje sie na krzywy ryj Wink

MyIE nie jest ani krztę bezpieczniejsze od IE, bo bazuje na jego silniku i tak samo można MyIE zmusić do ściągania syfu!

Imperator
Administrator

Ostatnio: 29 Sie 2010
Pochwał: 20
Tematy: 40
Miasto: Warszawa

PostWysłany: Poniedziałek 19 Kwietnia 2004 21:16 Odpowiedz z cytatem Powrót do góry

jedrzej napisał:

MyIE nie jest ani krztę bezpieczniejsze od IE, bo bazuje na jego silniku i tak samo można MyIE zmusić do ściągania syfu!

Nie ma problemu - temat dla wszystkich.

Odnośnie silnika MyIE napisałem o nim " nie bazuje do końca na silniku IE (ma poprawione jego błędy, co zwiększa bezpieczeństwo)". Każdą przegladarke da sie doprowadzic do sciagania syfu... Ja korzystam z MyIE2 i nic nie złapałem od długiego czasu.

pawel
Power User

Ostatnio: 09 Wrz 2010
Pochwał: 156
Tematy: 36
Miasto: pod Wrocławiem

PostWysłany: Poniedziałek 19 Kwietnia 2004 21:23 Odpowiedz z cytatem Powrót do góry

MyIE2 rulezz Exclamation Cool
Tylko cos zauwazylem, ze co wydadzą nową wersje, to ta naprawi błędy poprzedniej ale stworzy wlasne Neutral. Wlasciwie to zdarzalo sie, ze juz mieli pewien element sprawnie dzialający, a tu w nowej wersji sie psulo i do tej pory nie jest poprawione Confused .
Np. irytujaca sklonnosc do podwieszania sie tego progsa w momencie, gdy ma wyskoczyc jakies okienko z zgodą na instalacje jakiegos dodatku do IE - czasem i kilkanascie sekund to trwa, nim pojawienie sie tego okienka przywroci kontrole nad programem.
Rowniez stronki, ktore uporczywie kontynuują swoje ladowanie, mimo wielokrotnego naciskania przycisku "zatrzymaj"/"stop".
W kilku miejscach tez nie mogą sie zdecydowac co uzyc - np. pasek postepu ladowania strony (ten na pasku stanu, nie na zakladce z nazwą strony) - raz jest taki "plynny" (jak w pre-XP), a raz podzielony na kwadraciki (jak w XP z Luną). Nie ukrywam ze (moim skromnym zdaniem), t epierwsze rozwiązanie jest lepsze.
Ale POZA TYM, to jest MyIE2 jest swietny Very Happy

PS. Ta "ksiega skarg i zażalen" odnosi sie do aktualnej versji: 0.9.26.33 z 16.IV.

Gość

PostWysłany: Poniedziałek 26 Kwietnia 2004 18:21 Odpowiedz z cytatem Powrót do góry

Imperator napisał:
jedrzej napisał:

Nie ma problemu - temat dla wszystkich.

Odnośnie silnika MyIE napisałem o nim " nie bazuje do końca na silniku IE (ma poprawione jego błędy, co zwiększa bezpieczeństwo)". Każdą przegladarke da sie doprowadzic do sciagania syfu... Ja korzystam z MyIE2 i nic nie złapałem od długiego czasu.

taaaaaaak - jesteś pewien? a w jaki sposób mógłby zostać on naprawiony? i to nieprawda że każdą przeglądarkę można zmusić do ściągnięcia syfu...

poza tym, bardzo głośna była historia, że MyIE niwelowało wpływ którejś poprawki M$ - prawdopodobnie tej z url spoofem.

myie2 może korzystać z gecko - wiem. bezpieczeństwo wzrasta diametralnie. ale podobno się okropnie sypie wtedy...

Nicram

Ostatnio: 07 Mar 2010
Pochwał: 2
Tematy: 18
Miasto: Zgorzelec

PostWysłany: Poniedziałek 26 Kwietnia 2004 20:00 Odpowiedz z cytatem Powrót do góry

Ja uzywam K-Meleona wiec nic nie zaznacze Smile Pominieto duzo fajnych przegladarek Razz

Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailOdwiedź stronę autoraAdres AIMYahoo! Messenger  

PudeL

Ostatnio: 05 Sty 2008
Tematy: 9
Miasto: LUBLIN

PostWysłany: Poniedziałek 26 Kwietnia 2004 21:28 Odpowiedz z cytatem Powrót do góry

Avanat Rulezzzz Smile) Chociaz Mozzilla tez jest good Smile)
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość  

Tarkus

Ostatnio: 19 Lut 2006
Tematy: 2

PostWysłany: Piątek 17 Września 2004 22:21 Odpowiedz z cytatem Powrót do góry

Mozilla jeszcze od wersji 1.1. Chyba się przywiązałem Smile

mleko

Ostatnio: 13 Kwi 2008
Tematy: 4

PostWysłany: Sobota 25 Września 2004 14:38 Odpowiedz z cytatem Powrót do góry

hehe opera oczywiscie rządzi Very Happy

flywin

Ostatnio: 15 Lip 2008
Tematy: 77
Miasto: Lublin

PostWysłany: Sobota 25 Września 2004 14:56 Odpowiedz z cytatem Powrót do góry

aj kozystam z Mozilla i NetScape sa najlepsze a IE to syf Smile

pit

Ostatnio: 19 Sty 2010
Pochwał: 1
Tematy: 35
Miasto: 404 not found

PostWysłany: Sobota 25 Września 2004 15:56 Odpowiedz z cytatem Powrót do góry

Od poczatku korzystam z IE i nigdy nie nazwalem jej syfem. Zwlaszcza teraz po aktualizacji z SP2.

pit

Ostatnio: 19 Sty 2010
Pochwał: 1
Tematy: 35
Miasto: 404 not found

PostWysłany: Sobota 25 Września 2004 16:02 Odpowiedz z cytatem Powrót do góry

Supaplex napisał:
Zagłosowałem na czystego IE, bo na takim pracuje od prawie 10lat w internecie. W sumie kiedyś tam próbowałem używać czegoś innego, ale wkurzało mnie to, że miało to w mojej głowei status jakiegoś innego, dodatkowego programu, który śmiecał dysk. IE został więc moją przeglądarką z przymusowego wyboru, ale po przeczytaniu w/w fragmentu forum zastanowiłem się chwile i w tym momencie pisze posta z Mozilli FireFox 0.8 - zobaczymy czy coś z tego będzie
(sorry - nie chciałem jako gość pisać...)

Nie sposob sie nie zgodzic - i dodatkowo - nigdy nie mialem problemu z podszywajacymi sie stronami, nie mam antyvirusa, jedynie firewalla wiec gadanie niektorych jaki to IE jest dziurawy jest wyssane z palca. To nie jest kwestia systemu, przegladarki ale wylacznie UZYTKOWNIKA. Na dobra sprawe moge nawet firewalla wylaczyc, ale nie korzystam z konta administratora. Czysty IE chodzi jak dla mnie najszybciej, nie czekam na uruchomienie sie programu, nie uzyskuje dodatkowych dll w katalogach. I wylacznie czysty IE. Reszta - jak juz pisalem - to kwestia osoby, ktora siedzi przed komputerem.

Corolio
Gość

PostWysłany: Sobota 25 Września 2004 16:09 Odpowiedz z cytatem Powrót do góry

Przedewszystkim opera, czasem mozilla a jak to nie pomaga to czysty ie

żal mi ludzi którzy używają ie, no bo cóż można powiedzieć o ludziach którzy opanowali 3 czy 4 przyciski - to nawet nie jest straszne to poprostu jest jest żałosne.

Szybka odpowiedź:

Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Dodaj podpis (może być zmieniony w profilu)

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat